Dressuurwedstrijden

De vereniging organiseert meerdere dressuurwedstrijden per kalenderjaar. Vaak op het all-weather buitenterrein maar ook op het gedraineerde grasterrein. Het meest bekende concours is de dressuur driedaagse om de Zilveren Ster met als hoogtepunten: de rijtest voor jonge dressuurpaarden op zaterdag en op zondagmiddag de finale rubrieken met Kür op muziek en een clinic. Deelnemers uit het hele land keren elk jaar enthousiast terug om te strijden in de klasse B t/m ZZ-L. Ook het publiek en juryleden weten de wedstrijd enorm te waarderen.

Maar er is meer dressuurspektakel. Te denken aan de subtop dressuur wedstrijd t/m Grand Prix, diverse avond wedstrijden, ponywedstrijden en de wintercompetitie dressuur waar zowel paarden als pony’s kunnen inschrijven.

Actuele informatie over onze dressuurwedstrijden vindt u op de algemene Facebookpagina van de Sterruiters en op:

Menwedstrijden

De terreinen van de Sterruiters hebben afgelopen jaren bewezen een uitstekende locatie te zijn voor een men evenement. Hoogtepunt was het Nederlands Kampioenschap Samengesteld dat in 2015 werd verreden. Tijdens de samengestelde men wedstrijd komen enkel-, twee- en vierspan en tandem, zowel paarden als pony’s, aan de start. De wedstrijd bestaat uit de onderdelen dressuur, vaardigheidsproef en de marathon. Dat laatste onderdeel is het meest spectaculair. Het is een uithoudingsproef waarin paarden door hun berijders snel en behendig door water, rond bomen en andere obstakels worden gestuurd.

Naast de samengestelde men wedstrijd worden er jaarlijks ook meerdere dressuur en vaardigheidswedstrijden georganiseerd.

Actuele informatie over de men wedstrijden vindt u op de algemene Facebookpagina van de Sterruiters en op:

Springwedstrijden

De all-weather bodem achter de manege van de Sterruiters leent zich ook uitstekend voor springwedstrijden. De Haaksbergse Paardendagen zijn van oudsher een groots opgezet springconcours. Drie dagen topsport met goed bezette rubrieken van de klasse BB t/m 1.40 rubrieken. Vele bekende springruiters en ander regionale toppers komen hier graag om de prijzenpot te verdelen.

Daarnaast is er in de zomer bijna elke maand een Rapide springwedstrijd – sommige ook met ponyspringen – en zijn er specifieke pony springwedstrijden.

Actuele informatie over deze springconcoursen vindt u op algemene Facebookpagina van de Sterruiters en op:

Overige activiteiten

Naast genoemde wedstrijden zijn er nog meer activiteiten. De slipjacht is een jaarlijks terugkerende activiteit. Honden, paarden en ruiters verzamelen zich dan bij de manege om vervolgens hun weg door de omgeving te zoeken. Elke keer weer een prachtig spektakel dat wordt beeïndigd met een gezellige hap in de kantine.

De laatste paar jaar heeft de men-afdeling van de Sterruiters een ploegwedstrijd georganiseerd. Een bijzonder tafereel in deze moderne tijd: (zware) trekpaarden die het land bewerken, maar dan in wedstrijdvorm!

Eén van de oudste tradities is de pannenkoekenrit waar fietsers, ruiters en menners aan mee doen. De tocht begint en eindigt in de manege van de Sterruiters waar pannenkoeken gegeten kunnen worden.

Daarnaast wordt er ook elk jaar succesvol een gezellig ponykamp georganiseerd. Af en toe worden er specifieke thema-avonden of middagen georganiseerd.

Actuele informatie over dit soort activiteiten vindt u op de algemene Facebookpagina van de Sterruiters of op ons Instagram account.