De Sterruiters

Ponyclub en Landelijke rijvereniging de Sterruiters is opgericht in 1967 en is gehuisvest in Haaksbergen. De naam van de vereniging is ontleend aan het wapen van Haaksbergen. De 5-puntige ster symboliseert de oude structuur van de verschillende buurten.

De Sterruiters is aangesloten bij de KNHS en is ingedeeld kring Reggedal in de regio Overijssel. De vereniging heeft ongeveer 200 leden (pony’s en paarden) die actief zijn in de afdelingen dressuur, eventing, mennen en springen.

De accommodatie

De Sterruiters beschikken over een overdekte manege van 20×40 m en ca. 7 hectare buitenterrein. Het buitenterrein omvat een wedstrijdterrein op gras, een wedtrijd- en trainingsterrein met een all-wheaterbodem van 75×95 m, een buitenbak van 20×40 m die eveneens voorzien is van een all-wheaterbodem, een crossterrein in het bos met vaste hindernissen en een waterpartij.

In de omgeving zijn prachtige natuurgebieden met veel ruiterpaden dus er zijn goede mogelijkheden tot het maken van buitenritten. De accommodatie voldoet aan de veiligheidseisen die de KNSH sinds 1 januari 2008 hanteert.

Voor de bezoekers en gebruikers van de accommodatie betekent dit dat er vanaf dat moment een aantal regels van kracht zijn waaraan men zich moet houden. Voor de reglementen klik hier.

Zowel de binnen- als buitenaccommodatie is voor leden vrij toegankelijk, mits er geen door de vereniging georganiseerde activiteiten plaatsvinden. Tevens mogen leden gebruik maken van hindernismaterialen.

Er mag zowel in de binnenmanege als in de buitenrijbanen NIET gelongeerd worden.

Bezetting manege

Zondag 08:00-11:00 Menners
Maandag 18:00-20:45 Verenigingsles
Dinsdag 19:30-21:30 Menners
Donderdag 08:00-12:00 Menners
Donderdag 18:30-21:30 Verenigingsles
Vrijdag 18:30-20:15 Verenigingsles

Algemeen onderhoud

Om de terreinen rond de accomodatie up-to-date te houden zijn er diverse werkzaterdagen en corveediensten. Ook de kantine wordt door de leden van de vereniging gerund. Iedere zondag is er een bardienst van 11.00 tot 14.00 uur. Op donderdag avond is er vanaf 20.00 uur alleen een bardienst tijdens de bestuursvergadering en een evenement. Voor het rooster van de zondagen klik hier.