Hoogste dagscore voor Linda Verwaal met Jakari 2

30 jun 2017 | dressuur

Het weer liet tijdens de avond dressuurwedstrijden te wensen over. Beide dagen kwam de regen geregeld met bakken naar beneden. Dat deed echter niets af aan de sportieve prestaties van de deelnemers en de gezelligheid. Gelukkig hield de buitenbodem bij de Sterruiters zich ook uitstekend en kon er tevreden terug gekeken worden op een geslaagde wedstrijd.

Op woensdag avond kwam een groep Z pony’s en paarden aan start. Bij de pony’s won Sterruiterlid Kim de Lange met Heide’s Berg Torino beide proeven. Bij de paarden was er een dubbelzege voor Purdey Jansen. Met haar paard Enjoy, een afstammeling van Spielberg, won ze beide Z1-rubrieken overtuigend. In de klasse Z2 / ZZ-licht ging Saskia Leusink in de eerste proef met Varola aan de leiding. In de tweede proef moest ze echter Judith Ribbels met Galina voor zich dulden.

Voor alle uitslagen van woensdag klik hier.

Donderdag kwamen de meer ervaren dressuurpaarden in de baan tijdens de Subtop Dressuur Haaksbergen. Deze dag werd gesponsord door de TKH-group.

   Agaath van der Lei met VRB Group’s Caron

Agaath van der Lei ging met VRB Group’s Caron in de Zware Tour met de winst naar huis. Zij reed de Florencio zoon naar een eindtotaal van 61,70%. Femke Beljon had de hengst Uphill gezadeld en de combinatie behaalde in deze rubriek 61,40%, goed voor de tweede plaats. De derde plaats was voor Olaf Fetzer die met een gast licentie reed. Met zijn bonte paard Fenena 6 behaalde hij 60.79%.

  Jurylid Annelies Terra reikt de extra ereprijs uit aan LInda Verwaal

De Prix St Georges werd een overtuigende overwinning voor Linda Verwaal met Jakari 2. Zij behaalde 69,21% en omdat dat de hoogste dagscore was ging zij met de ere deken naar huis die door de Sterruiters als extra prijs werd aangeboden. Op een mooie tweede plaats met 66,25% eindigde Mieke Naberink met Chesspoint. Marian Navis-Vrogten met Zolita werd in deze rubriek derde met 64,87%.

In de Inter 1 deed Gerdien Hilgenberg met Chanel, een Florencio, van zich spreken door deze klasse te winnen met 62,83%. Een gedeelte tweede plaats was hier voor Myrthe Dijks met Ace en Anieck Eskes met Barbarossa, beiden met een eindscore van 62,11%.

In de klasse ZZ-Zwaar ging Judith Ribbels met Be smart beide keren met het oranje lint naar huis, eindscores 65,43% en 62,29%. Linda Mars met Excade reed zich in beide rubrieken naar een tweede plek. In de eerste proef was de derde plaats voor Bob Geers met Shorena, in de tweede proef was dat Saskia Meijer met Wiener.

Voor alle uitslagen van de donderdag klik hier

  

   

 

Aan het einde van de wedstrijddag reden een vijftal combinaties een Kür op muziek. Linda Verwaal,Tosca Visser, Lotte Krijssen, Mirthe Dijks en nogmaals Linda Verwaal maakte van de gelegenheid gebruik om hun Kür ter oefening te tonen aan het publiek en de jury. Deze laatste gaf hen advies en bruikbare tips mee. Een mooie afsluiting van twee dagen dressuur sport bij de Sterruiters.

De Sterruiters danken alle deelnemers, juryleden, vrijwilligers, publiek, sponsoren en iedereen die iets heeft bijgedragen.