Mandy Damoiseaux wint Kür-finale bij de Zilveren Ster Paarden 2021

28 sep 2021 | dressuur

Onder mooie weersomstandigheden werd van 16 t/m 19 de Zilveren Ster Paarden 2021 verreden. Vanwege corona toch weer anders dan we gewend zijn maar dit jaar wel met finale rubrieken! Het programma was aangepast ten opzichte van vorige edities. Alle rubrieken werden nu op de all-weather zandbodem verreden. Om dit te kunnen realiseren werd er op de donderdag middag al begonnen met de eerste voorrondes. In alle selectie rubrieken konden deelnemers zich kwalificeren voor de finale rubrieken voor de zondagmiddag. De klassen B t/m M reden in de finale de reguliere proeven en in de klasse Z werd traditiegetrouw een Kür op muziek verreden.  

Pony Zilveren Ster

In het weekend voor de paarden werd de Pony Zilveren Ster verreden. Op zaterdag- en zondag ochtend konden de pony combinaties zich plaatsen voor de finale om de Zilveren Ster Pony’s. De finale rubrieken zijn ingedeeld naar categorie. Kleine pony’s klasse B/L en M/Z. Voor de grotere pony’s (DE) zijn ook 2 aparte finale rubrieken voor  de B/L en M/Z. Hier is voor gekozen om er zorg voor te dragen dat ook de kleine pony’s een kans hebben een Zilveren Ster, een sjerp en paardendeken te winnen.

Bij de kleine pony’s klasse B/L ging de Zilveren Ster naar Melissa Eshuis met Forest Fire. De klasse M/Z werd hier gewonnen door Lindy Slagter met Diamond’s Beau.

Bij de cat. DE klasse BL werd de winnares: Jayda Ince met haar pony Papillon. Tot slot was de Zilveren Ster winnares bij de klasse M/Z in deze categorie Aimée Leisink met Keizerskroon Avalon. Op de tweede plaats eindigde Ize Herwers met Woodrow Carisbrooke.

Alle uitslagen van de Pony Zilveren Ster: klik hier.

Kür op muziek

Mandy Damoiseaux en haar paard Jaccomo kwalificeerde zich vrijdag voor de finale Kür op muziek. Op zondag middag genoot iedereen van haar proef. De combinatie reed harmonieus, foutloos en de timing van de muziek paste perfect. Beide juryleden, Patricia Wolters en Henry Albertus, plaatste Mandy op een eerste plek met een eindscore van 67,125%. Tijdens de prijsuitreiking vond Jaccomo de gewonnen statiedeken prima maar met de sjerp had deze reus iets minder op. Dus de ereronde werd zonder sjerp gereden.

Een mooie tweede plaats was er voor Mieke Naberink met Kateaux. In de voorrondes op donderdag plaatste zij zich met haar elegante vos direct voor de finale door de gecombineerde Z2/ZZL rubrieken te winnen. In de finale was haar totaal score: 66,857%

Overige finale rubrieken bij de paarden

De M finale werd een dikke overwinning voor Wendy Scholten met haar prachtige paard Lily WS. Beide juryleden hadden de combinatie unaniem op de eerste plaats staan met een totaal van maar liefst 442 punten. Op de tweede plaats stond Ashley Langevoort met haar fraaie vos Le Charmeur. Ook zij reed naar een prachtig eindtotaal van 418 punten.

De L finale werd gewonnen door Nienke Talens met Laytown G. Ook al zo’n bewegingsgigant die met een mega score van 429 de Zilveren Ster in ontvangst mocht nemen. De deken en de sjerp waren voor dit paard te spannend.

Er werd in de finale rubrieken goed gereden want ook de Zilveren Ster winnares in de klasse B Shirley Soeters behaalde met haar paard Lex & Max’s Ferrari een eind totaal van 418,5 punt.

Alle uitslagen Paarden Zilveren Ster: klik hier.

Sterruiterleden

Tijdens de vierdaagse kwamen niet alleen de vrijwilligers van de Sterruiters in actie. Veel Sterruiter leden hebben natuurlijk gestart. In de voorrondes werden door hen vele winstpunten bij elkaar gereden. Twee leden kwamen in de L finale aan de start. Marloes Terhurne viel net buiten de prijzen met haar mooie dressuurpaard Lilly Of the Vellay en werd vierde met 405 punten in totaal. Ook Samantha van der Lof zette haar beste beentje voor in de finale en behaalde een mooie score van 381,5 punten.

Danifleur sponsort al vele jaren een mooie cadeau bon voor de beste Sterruiter per klasse. Voor de klasse B was dat Kyra Hofste, voor de klasse L Marloes Terhurne, voor de klasse M Bas Busschers en voor de klasse Z Thea van Asseldonk.

Tot volgend jaar

De editie 2021 zit er weer op. Wij danken alle deelnemers, juryleden en vrijwilligers voor hun aanwezigheid. Wij zien jullie graag volgend jaar terug! Na goedkeuring vanuit de kring, in het derde weekend van september 2022. De pony Zilveren Ster zal weer in het weekend er voor worden verreden.

Voor alle foto’s van de Pony en Paarden Zilveren Ster 2021: klik hier.

Sponsoren bedankt!

En natuurlijk hartelijk dank aan onze sponsoren, dankzij hen hebben we weer vele fraaie prijzen kunnen uitreiken. Kijk eens op hun site, wellicht kunnen zij ook iets voor jou betekenen!

http://www.danifleur.nl/

https://www.divoza.com/nl/

https://www.equilin.eu/nl/

https://www.equifirst.eu/nl

http://koenderink-lederwaren.nl

https://houtcentre-debruin.nl/

https://www.makeithairfashion.com/

https://www.marjonhoen.nl/fotoservice/

https://www.mph-gieterij.nl/

https://www.horses.nl/

http://www.rapide-bv.nl/nl/

http://www.romvermunt.nl/

https://www.rutjespaardenboxen.nl/

https://www.tkhgroup.com/nl/