Nienke ten Thije oppermachtig bij avonddressuur pony’s

17 jul 2017 | dressuur

Het leek erop dat de weergoden ons weer niet goed gezind zouden zijn tijdens de laatste avond dressuur wedstrijden. Niets was minder waar. Woensdag regende het de hele dag maar vanaf het uitleggen van de ringen werd het droog. Toen de eerste pony combinatie naar binnen reed begon de zon zelfs te schijnen en ook op de donderdag, tijdens de paarden wedstrijd, was het prachtig weer.

Pony avond dressuur

De pony avond wedstrijd werd voor de eerste keer georganiseerd en het is zeker de moeite waard dat volgend jaar weer te doen. Er hing een super gezellig sfeer, er was genoeg belangstelling en de beide juryleden waren enthousiast over het niveau  van de combinaties.

Ook een aantal pony Sterruiter leden reden mee waarvan Nienke ten Thije met haar pony De Mensinghe’s Noah de beste was. (Zie foto) Zij werd met overmacht winnares in beide proeven L1 / L2 handicap. Lieke Ottenschot met Maestro en Romy de Lange met Stukhuster Lightfeet vielen helaas net 2 keer buiten de prijzen maar behaalde wel mooie winstpunten.

In de hoogste klasse (M1 / M2 handicap) ging Lizzy Griemelink uit Diepenheim met haar pony Bijsterhof’s Dee Jay in de eerste proef met het oranje lint naar huis. De tweede proef werd een duidelijke overwinning voor Isabelle Klein met Dollar Girl. Zij komen uit voor ponyclub Marwinus.

Voor de totale uitslagen klik hier.

Paarden avond dressuur

Op de 13 juli werd de serie paarden avond dressuur wedstrijden afgesloten met de klasse L1 t/m M2. Deze avond concoursen zijn in trek bij de deelnemers en zorgen elke keer weer voor volle ringen. Ook nu was dat het geval.

Een aantal Sterruiter leden waren deze avond goed op dreef. Mety Nijhof reed Guinevere (v. Bellisomo M) in de klasse L1 naar een tweede en derde plaats. Ook Anouk Scheggetman met Eliana V.O.D. (v. Oscar) zat in dezelfde klasse twee maal in de prijzen, een derde en vierde plaats! In de klasse M1 eerste proef werd Samantha van der Lof met Scott Eastwood derde.

  Sterruiterlid Mety Nijhof met Guinevere

 Sterruiterlid Anouk Scheggetman met Eliana V.O.D.

 Sterruiterlid Samantha van der Lof met Scott Eastwood 

Purdey Jansen behaalde een dubbelzege in de klasse L1. Ze bracht de jonge Bretton Woods merrie Hidaya voor  het eerst uit en kan zeer tevreden terugkijken op deze start. Marcelle Hesselink werd met Wite van Moors (v. Valdez) in de klasse L2 ook twee keer eerste. De klasse M1 en M2 kende verschillende winnaars. Nick van Os won de met Gentlemen H&H (v. Wynton) de eerste proef. In de tweede proef ging Inge Kemper met Gravin (v. Andretti) met het oranje lint naar huis. In de klasse M2 zat alleen Sanne Koeslag met What’s up (v. Wup) twee keer in de prijzen. De eerste proef werd gewonnen door Kelly Postuma met Hilde Van De Kastert (v. Steinfurst). De andere proef werd gewonnen door Rene Zuidema met zijn fries Vrouke sZytske (v. Ulbert 390)

Voor de totale uitslagen klik hier.

De volgende dressuur wedstrijd bij de Sterruiters is van 15 t/m 17 september 

Voor inschrijvingen voor de dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster klik hier.