Eerste oefencross bij de Sterruiters

1 aug 2017 | springen

Op zaterdag 26 augustus organiseert PC en LR de Sterruites voor de eerste keer een oefencross. Dit op initiatief van een aantal enthousiaste leden. Het bos waarin door de menafdeling al diverse evenementen zijn georganiseerd leent zich ook uitstekend voor de eventing sport. De laatste jaren zijn er dan ook al diverse crosslessen gegeven. In het bos is ook een ondiepe waterpartij waar de paarden veel van kunnen leren. Nu is het dus tijd voor een oefencross. Het parcours is gecontroleerd door een erkende crossbouwer.

Opgave vooraf is niet verplicht maar heeft wel onze voorkeur. Voor het inschrijfformulier klik hier

Aanmelden op de dag zelf tussen 10.00 en 15.00 uur in de kantine van de manege. Kosten 5,- euro per rondje. De cross is voor zowel paarden als pony’s.

Cap, bodyprotector, rijlaarzen of chaps zijn verplicht.

Oefenspringparcours / impulsspringen voor paarden en pony’s

Tevens biedt de vereniging diezelfde dag de gelegenheid om op de all-weather buitenbodem vooraf een oefenparcours te springen. Impuls springen met omroep en jury. Dit is een eenvoudig parcours zonder dubbelsprongen en mag zonder meer uitgereden worden. Twee parcoursen rijden is mogelijk. Hoogtes parcours 30 – 40 – 50 – 60 – 70 – 80 – 90 cm  – 1.00 meter.

Aanvang 10.00 – 15.00 uur 30 cm / 100 cm
Elk uur 30 cm / 100 cm 25 startplekken per uur.

Liefst aanmelden vooraf met gewenste hoogte. Inschrijfgeld 5,- euro. Voor het inschrijfformulier klik hier