Dressuurclinic met Bart Veeze bij Zilveren Ster 2017

8 sep 2017 | dressuur

Van 15 t/m 17 september gaat de dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster weer van start. Vele combinaties uit het hele land hebben ingeschreven en in drie dagen tijd zullen er rond de 1400 starts zijn. Op de startlijst staan regionale en landelijk bekende namen, onder andere: Femke Beljon, Sanne Bolster, Marcelle Hesselink, Gerdien Hilgenberg, Purdey Jansen, Ashley Langevoort, Linda Mars, Mieke Naberink, Kiki Pols, Annabel Rootveld, Romy van der Schaft, Joyce Vegter en Michelle Weyl. Alle eerste prijswinnaars van de verreden rubrieken, B t/m ZZ-licht, komen in aanmerking om te mogen starten in de finale op zondagmiddag. In de finale strijden de deelnemers om de felbegeerde trofee ‘de Zilveren Ster’. Daarnaast zijn er mooie statiedekens en andere ereprijzen te winnen.

  

Romy van der Schaft met Diva tijdens de jonge paardenrubriek een paar jaar geleden, nu start ze ZZ-licht

STARTLIJST BESTERLY JONGE PAARDEN RUBRIEK OP 16 SEPTEMBER klik hier

Besterly jonge rijpaarden rubriek op zaterdagmiddag

Naast de reguliere proeven wordt er op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden zijn onderverdeeld in de leeftijdcategorie van 4, 5 en 6 jaar en tonen hun kwaliteit op de all-weather buitenbodem achter de manege. Net als in eerdere edities zal er na elke verrichting een kort jury commentaar gegeven worden.

Niemand minder dan Sjak Laarakkers en Dirk Willem Rosie hebben toegezegd deze taak op zich te nemen. Beide heren zijn in de paardenwereld geen onbekenden. Sjak is naast africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij is daarnaast jaren werkzaam geweest als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie en heeft een goed oog voor kwaliteit. Meer info klik hier

Dirk Willem Rosie heeft veel kennis van de fokkerij, exterieur en bewegingsvormen van het paard. Als (paardensport)journalist schreef hij onder andere diverse boeken waaronder Het Dressuurpaard. Sinds januari 2012 is hij hoofdredacteur van De Paardenkrant en is daarnaast algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia. Meer info klik hier

Foto links onder: Bart Veeze won in 2015 de finale van de klasse Z tijdens de Zilveren Ster

   

Foto rechts boven: Bart Veeze op de hengst Imposant (V. Wynton) – foto Melanie Brevink

Foto boven dit bericht: Bart Veeze met de hengst Daily Diamond (V. Daily Dream) – foto Melanie Brevink

Zondagmiddag Kür op muziek en dressuurclinic met Bart Veeze

Tijdens de het middagprogramma zal Bart Veeze oa met de imponerende hengst Daily Diamond  (v. Daily Dream) in de ring verschijnen. Deze dekhengst staat ter dekking bij de Watermolen Equine Allround in Haaksbergen en wordt sinds dit voorjaar deskundig getraind door Bart. In de finale van de Pavo Cup werd de hengst door de jury geroemd vanwege zijn schwung en takt. In het andere blokje zadelt Bart de hengst Imposant (v. Wynton) en is in eigendom van Theo Driessen. In de tweede ronde van de Pavo Cup eindigde deze hengst knap op de derde plaats. De hengst mag zich daarom dit najaar melden voor een verkort onderzoek bij de KWPN en als hij dat goed doorstaat dan verdient het paard het KWPN-dekbrevet. Meer weten over Bart Veeze klik hier

Naast de clinic zullen de finalisten vanaf 13.00 uur in de klasses B t/m ZZ-licht strijden om de ereplaatsen. De klasse Z1, Z2 en ZZ-licht zullen een kür op muziek rijden.

Wij verwelkomen graag iedereen op dit dressuurfestijn wat wederom gehouden wordt op de terreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg 2 te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis. Graag tot ziens!

VOOR ROUTE klik hier

VOOR RING- EN TERREININDELING klik hier

  STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN 15 t/m 17 september klik hier

DENK AAN UW INSCHRIJFGELD! DEZE GRAAG OVERMAKEN! DE GROENE BLOKKEN ZIJN DEELNEMERS DIE NOG NIET BETAALD HEBBEN! Het scheelt ons erg veel werk als het startgeld overgemaakt wordt. Alvast dank!

VOOR REGLEMENT Zilveren Ster klik hier

SPONSORING

De Zilveren Ster heeft een aantal trouwe sponsoren. Mede hierdoor kunnen wij onze deelnemers tijdens de wedstrijd wat extra’s bieden. Wij danken hen voor hun inbreng! Klik op hun logo om hun site te bekijken!

                              .                       

Programma Zilveren ster 15 t/m 17 september 2017

Aanvangstijden zijn richttijden

Vrijdag 15 september

Middag programma

Aanvang 13.30 uur Z1 t/m ZZL

Aanvang 14.00 uur B t/m M2 

 

Zaterdag 16 september

Ochtend programma

Aanvang 08.30uur klasse Z1 t/m ZZL

Aanvang 09.00 uur klasse M1 en M2

Middag programma

Aanvang ± 14.00 uur klasse B t/m L2

 

PROGRAMMA HOOFDRING ZATERDAG middag

14.00 uur Besterly jonge paarden rubriek met medewerking van Dirk Willem Rosie en Sjak Laarakkers

 

Zondag 17 SEPTEMBER

Ochtend programma

Aanvang 08.30 uur

PROGRAMMA ZONDAGMIDDAG finales

 13.00 uur    Finale klasse M in hoofdring (ring 14)

13.00 uur    Finale klasse B in ring 13

13.00 uur    Finale klasse L in ring 12

 Programma hoofdring Z finale

14.45 uur    Paarden klasse Z kür op muziek

15.30 uur    Dressuurclinic met medewerking van Bart Veeze

16.00 uur    Paarden klasse Z kür op muziek

16.45 uur    Dressuurclinic met medewerking van Bart Veeze

17.15 uur    Aansluitend prijsuitreiking finale B t/m M paarden

                   Ter afsluiting prijsuitreiking finale Z en ZZ-licht paarden te paard en uitreiking publieksprijs

Klik voor het overzicht van hulpen op bovenstaand afbeelding!

Vrijwilligers contactpersoon Birgit Stolk: b.s.stolk@gmail.com