Dubbelzege voor Joyce Vegter tijdens Zilveren Ster 2017

21 sep 2017 | dressuur

Van 15 t/m 17 september werd de dressuur driedaagse om de Zilveren Ster verreden. Joyce Vegter was op zondag middag in de finales oppermachtig. De Enschedese amazone, die uitkomt voor de Berg en Dal Ruiters, won zowel de finale klasse M als de finale klasse Z. Ook won Joyce met haar kür de publieksprijs! Foto boven Joyce Vegter met Figo tijdens haar proef.

In de Z-finale had Joyce Vegter Figo (V. Armani) gezadeld. In de afsluitende kür behaalde zij maar liefst 73,69%. Met dezelfde kür behaalde ze onlangs op het NK in Ermelo een vierde plek. Deze kür werd voor de Overijsselse kampioenschappen samengesteld door Janna Rosie en Anne Boogman. Op de tweede plaats eindigde Ashley Langevoort op Zacharias met 71,23%. Sterruiter lid Tim ten Velde behaalde een mooie derde plaats met zijn Faithfull Lady (V. Zizi Top) met 70,67%. Ook zijn kür is gemaakt door de Anne Boogman Combinatie. Tot slot nam Romy van der Schaft met Diva de vierde plaats in beslag. Zij behaalde met haar proef 70,57%.

  

Joyce Vegter en Ashley Langevoort tijdens de prijsuitreiking – copyright alle foto’s in dit artikel Marjon Hoen

In de klasse M zegevierde Vegter met Gabana (v. Bretton Woods) met een punten totaal van 430, nipt voor Annabel Rootveld met Happy Feet die met 428 op de tweede plaats eindigde. Derde in deze M finale werd Liesbeth Hop met Barok met een eindtotaal van 406 punten.

Op de site van Hippisch Twente staat een leuk artikel over Joyce Vegter. Nieuwsgierig? klik hier

De finale klasse L ging naar Rosalinde Heck met haar prachtige schimmel Hadirette. Met een score van 421,5 punten ging zij ruimschoots aan de leiding. De B finale werd gewonnen door Annemieke Kool met Emsterdam met een eindtotaal van 401,5 punten.

Ook de leden van de Sterruiters hebben tijdens het Zilveren Ster weekend goed gepresteerd. Velen van hen behaalden winstpunten en reden zich in de prijzen. Vier van hen bereikten dan ook de finale. Samantha van der Lof was zowel in de M- als in de Z finale van de partij. Zij zadelde Scott Eastwood in de M en startte Hiddleton in de Z. Ook Marloes Terhurne had zich met haar beide paarden Huniek en Hillery geplaatst voor de L finale. Ze koos voor Huniek om in de finale te starten. Tim ten Velde reed mee met Faithfull Lady in de Z-finale en wist als enige een prijs binnen te slepen. Hij werd hierin dus derde.

      

De Sterruiterleden Marloes ter Huurne met Hillery en Huniek, Samantha van der Lof met Scott Easwood en Hiddleton en Tim ten Velde met Faithfull Lady. 

De prijswinnaars van de finale gingen met prachtige extra ere prijzen naar huis. Naast de mooie sjerpen en linten die zijn aangeboden door Rosefairytales en de Zilveren Sterren die vervaardigd zijn door MPH gieterij, kregen de kampioenen ook allemaal een deken van de Pavo aangeboden door Walhof Fourage.  De enorme prijzentafel die voor aanvang van de wedstrijd in de tent stond, was zondag avond leeg.

  Wij danken alle sponsoren voor hun inbreng! Klik eens op hun logo om te kijken of zij iets voor u kunnen beteken.

   . 

 .  . 

 .  . 

 .  . 

 .  . 

 . 

Besterly jonge rijpaarden rubriek op zaterdagmiddag

Naast de reguliere proeven werd er op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden waren onderverdeeld in de leeftijdscategoriën van 4, 5 en 6 jaar en toonden hun kwaliteit op de all-weather buitenbodem naast de manege. Net als in eerdere edities werd er na elke verrichting een kort jury commentaar gegeven door Sjak Laarakkers en Dirk Willem Rosie. Bij de vierjarigen ging II Fiore (Furst Romancier x Special D) van Lisanne der Nederlanden ruim aan kop met een gemiddelde van een 8,5. Uiteindelijk zou dit paard ook het overall kampioenschap binnen halen. Het enige paard wat in de buurt kwam van II Fiore was Isalita Roos (Cupido x Flemmingh) van Mieke Naberink, zij kwamen uit op een 8,1.

Bij de vijfjarigen kwam Hubertha R (Wynton x Son de Niro) van Janneke Punte met een eind totaal van 7,9 punt boven drijven. Marcelle Hesselink reed haar Witte van Moort’s Serengti (St MortizII x Weltmeijer) naar een nette tweede plaats met 77 punten.

Bij de 6 jarigen ging Judith Ribbels met Galina (Bordeaux x Jazz) met de eer strijken. Met een gemiddelde van  8,1 bleef zij Lisanne der Nederlanden met Gifted (Jazz x Gribaldi) ruimschoots voor. Deze combinatie was goed voor een eindgemiddelde van 7,8 punten.

    

Alle winnaars gingen met een mooie Besterly paarden deken naar huis, de over-all kampioen mocht ook nog eens 5 zakken Besterly musli in ontvangst nemen.

     

Erik Kroot van Besterly paardenvoeders tijdens de prijsuitreiking, de beide juryleden kregen een mooie bos bloemen als dank voor het beoordelen.

Dressuur show met Bart Veeze, Jan Greve, Imposant en Daiy Diamond

Tijdens de het zondag middagprogramma gaf Bart Veeze tussen de küren door een mooie show. Eerst met de hengst  Imposant (v. Wynton) die in eigendom is van Theo Driessen. Deze hengst doet zijn naam eer aan. Wat een paard! Het is niet voor niets dat deze zwarte parel in de tweede ronde van de Pavo Cup knap eindige op een derde plaats en zich daarom dit najaar zal melden voor een verkort onderzoek bij de KWPN in de hoop dat hij bij een goed resultaat zijn dek brevet haalt.

In het tweede show blok had Bart de imponerende dekhengst Daily Diamond  (V. Daily Deal) onder het zadel. Deze hengst staat ter dekking bij de Watermolen Equine Allround in Haaksbergen. Bart vertelde hoe hij met de paarden omgaat en traint: “Het werken met deze hengsten is een kwestie van herhaling van oefeningen, niet overvragen maar pieken op het juiste moment. Eigenlijk is dit allemaal maar saai is om te zien.” Niemand in het publiek vond het echter saai! Het was duidelijk, leuk, onderhoudend en bijzonder te zien hoe deze fantastische paarden hun werk deden. Ook Jan Greve was aanwezig en vulde het verhaal van Bart enthousiast aan.

  

Linker foto Bart met Imposant, midden foto met Daily Diamond. Met nog een rondje voor de fokkers kwam er een eind aan de show en kregen beide heren een bos bloemen.

Wij danken deelnemers, juryleden, sponsoren, vrijwilligers en een ieder die ons geholpen heeft dit concours mogelijk te maken.

Uitslagen van de hele wedstrijd:

 Klik hier

Onderstaand nog een kleine sfeer impressie van de Zilveren Ster 2017

 .   

 .   

 .   

 .  . 

Copyright alle foto’s in dit artikel Marjon Hoen