Samengestelde Menwedstrijd Haaksbergen 26 en 27 mei

18 mei 2018 | mennen

Op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei vindt in Haaksbergen weer de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijd plaats. Er wordt deelgenomen door ruim 60 combinaties van enkel-, twee- en vierspannen, met paarden en pony’s. De menwedstrijd gaat zaterdag rond 9 uur van start met de dressuur, waarbij de menners laten zien of hun paarden gehoorzaam de oefeningen uitvoeren die gevraagd worden. Direct na de dressuurproef rijden de combinaties een vaardigheidsparcours.  Met kegels wordt een parcours uitgezet en het is de bedoeling dat de aanspanningen in de juiste volgorde door de poorten rijden, zonder dat de kegels geraakt worden. Op zondag staat het meest spectaculaire onderdeel op het programma: de marathon. Hierbij komt het aan op de stuurmanskunsten van de menner en de snelheid van de paarden. De menner moet met zijn combinatie een route afleggen door natuurlijke en kunstmatige obstakels, zoals heuvels, bomen, palen en waterpartijen. De eerste combinatie start rond 10 uur in de marathon.

Het wedstrijdterrein is te vinden bij De Sterruiters aan de Onlandsweg 2 in Haaksbergen. De toegang is gratis.