Zon en spektakel bij SGMW Haaksbergen

30 mei 2018 | mennen

Op 26 en 27 mei werd onder tropische omstandigheden de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd gereden in Haaksbergen. Om het terrein in goede conditie te houden, zijn de vrijwilligers van Menvereniging De Sterruiters op donderdag al begonnen met sproeien van het marathonterrein. Vijfenveertig tanks met water werden over het terrein gesproeid, zodat de bodem zo optimaal mogelijk was voor de marathon. Ook tijdens de wedstrijd was er voldoende water beschikbaar en de menners maakten hier gretig gebruik van om de paarden te koelen en voldoende te laten drinken. De veterinair constateerde dan ook geen bijzonderheden bij de controles gedurende en na de wedstrijd.

Ruim 70 combinaties afkomstig uit alle uithoeken van Nederland verschenen aan de start. De tijd in de vaardigheid op zaterdag stond scherp genoeg om er een onderscheidend parcours van te maken. Na een fraaie zondagse route over het prachtige Haaksbergerveen konden de combinaties aansluitend aan de slag in de marathon. Het mondde uit in een mooie, sportieve wedstrijd met vooral in de waterhindernis het nodige spektakel.

RTV Sternet maakte er een prachtige reportage over: