Avonddressuur klasse Z en TKH Subtop Dressuur

17 jun 2018 | dressuur

Op 13 en 14 juni stond de manege van de Sterruiters in het teken van de dressuursport. Op woensdag werden de klassen Z1 t/m de ZZ-L verreden, een dag later was de ZZ-Z t/m de Zware Tour aan de beurt.

Woensdag Z avond

Een paar Sterruiterleden deden goede zaken. In de klasse Z1 reed Samantha van der Lof haar Scott Eastwood twee maal in de prijzen. De eerste proef schreef ze op haar naam maar in de tweede proef moest ze Laura Kampshof met Roxette met een half puntje verschil voor zich dulden.

• (Foto Samantha van der Lof met Scott Eastwood boven artikel uit archief tijdens de Zilveren Ster)

De klasse Z2 en ZZ-licht werd in handicap verreden. In de eerste proef was het spannend wie met het oranje lint naar huis zou gaan. Sterruiter lid Tim Ten Velde stond uiteindelijk met Faithfull Lady met twee honderdsten los van Lissanne der Nederlanden met Gifted. Tim had een eindresultaat van 65,59% en Lisanne der Nederlanden 65,57%. Deze laatste score was ook door Rom Vermunt bij elkaar gereden. Hij eindigde op de 3e plaats. De tweede proef was een duidelijke overwinning voor Sanne Bolster-Klein Braskamp met Exclusief. Haar eindresultaat was 64,71%.

Bij de pony’s klasse Z was Teddie Velthuis met Brownie in beide proeven eerste.

  

• Tim ten Velde met Faithfull Lady en Sanne Bolster-Klein Braskamp met Exclusief

TKH Subtop Dressuur

Donderdag stond in het teken van de hogere dressuursport. Net als de vorige edities was de TKH Group weer hoofdsponsor. De organisatie is natuurlijk heel blij met deze extra steun in de rug.

In de Zware Tour was er een leuke primeur! Christa Larmoyeurs maakte haar rentree met Super Horse Aston Martin NL. Een bijzonder gaaf paard dat aan één oog blind is en daarnaast een zware blessure heeft gehad. De combinatie wint uiteindelijk de Zware Tour rubriek met een fraaie eindscore van 70%. Christa had ook de chique merrie Nora gezadeld. Daarmee werd ze uiteindelijk derde. De tweede prijs in de Zware Tour, met 66,91%, ging naar Liseon Kamper met Dance Little Diamond.

  

• Christa Larmoyeurs maakte haar rentree met Super Horse Aston Martin NL

  

• Liseon Kamper met Dance Little Diamand en Christa Larmoyeurs met Nora. 

Marjan Hooge uit Exloo was de ster in de Lichte Tour. Ze startte met Eskara de Jeu en Ego Tripper Texel. Ze ging in beide rubrieken zowel met het oranje als met het rode lint naar huis! In de eerste proef was Gerdien Hilgenberg met Chanel derde, in de tweede proef was die plek voor Vera van Verre met Change Faith.

  

• De ster van de Lichte Tour op haar paard Eskara de Jeu

De eerste proef junioren werd gewonnen door Ruby de Jager met Troilus met 60,61%, in de tweede proef ging Shanaya Karadag met Amaretto met de winst naar huis.

Op het einde van de avond werd de klasse ZZ-zwaar verreden. De eerste proef werd gewonnen door Joyce Vegter met Figo, in de tweede proef moest de combinatie haar meerdere erkennen in Evelyn van Middendorp met Zhivago-M.

ALLE UITSLAGEN KLIK HIER