Pony Zilveren Ster 2019

13 mei 2019 | dressuur

Onder prachtige weersomstandigheden werd op zondag 12 mei de tweede editie van de Pony Zilveren Ster verreden. In de ochtenduren streden de dressuur combinaties om een fel begeerde plek in de finales die ‘s middags werden verreden. Het was een mooie sportieve strijd want de selectie ringen waren goed gevuld. In de klasse M en Z waren er maar liefst 30 starts per ring. Alleen de eerst geplaatsten mochten aan de finale rubrieken deelnemen en daar waren naast de Pony Zilveren Ster nog een heleboel andere mooie ereprijzen te winnen.

Clinic

Tussen het ochtend- en middagprogramma gaf Linda Verwaal samen met Anne Boogman, van Anne Boogman Combinatie, gespecialiseerd in het maken van küren op muziek, een leerzame clinic. Zij lieten zien waar je bij het maken van een Kür op muziek op let. Linda had daarvoor haar grand prix paard Jakari II LVD gezadeld. Ze vertelde dat het belangrijk is dat je eerst kijkt wat het sterke punt van jouw pony / paard is. Dat verwerk je dan zonder meer in jouw Kür. Daarnaast is een logische choreografie en de juiste muziek keuze die past bij het ritme van de bewegingen erg belangrijk. Uiteraard werd één en ander met allerlei stukjes muziek in de ring gedemonstreerd.

Na de clinic en de prijsuitreiking van de ochtendrubrieken zadelde de finalisten hun pony. Er waren 4 finales door de organisatie uitgeschreven. De indeling van de finale rubrieken zijn gemaakt per categorie.

Finale cat. ABC

Bij de kleine pony’s – cat ABC – was er één pony die een bijzonder prestatie leverde. Het parmantige schimmeltje Diamond’s Beau werd met twee verschillende amazones kampioen. Deze pony werd twee keer ingezet. In de klasse B t/m L2 was het amazone Lindy Slagter die de pony naar het kampioenschap reed. Maar ook in de klasse M t/m Z werd de pony kampioen maar hier werd hij in de M2 voorgesteld door Danique Scholten. Danique werd vorig jaar met deze pony trouwens ook als eens kampioen bij de Pony Zilveren Ster. In de klasse B t/m L2, cat. ABC was er voor Ronibe Waage met haar pony Cocine E.V.H. een mooie tweede prijs.

Finales cat. DE

In de rubrieken voor de grote pony’s – cat DE – werd in de B-L finale Marly Aarnink met Infinity met overmacht kampioen. Zij behaalde een prachtige eindscore van net boven de 70%. De tweede prijs in deze finale was voor Fleur Beusink met haar pony Aaron. Ook in de M-Z finale was er een overduidelijke kampioen. Nicke Miskotte reed met haar pony Brouwershaven een mooie voorwaartse Z2 proef die werd beloond met een percentage van 69,231%. De tweede prijs in deze finale was voor de andere Z2 combinatie Levi Jansen met haar pony Vinkenhove U2. Haar eindresultaat was 66,538%

Sterruiterleden

Van de organiserende vereniging PC de Sterruiters wisten drie combinaties door te dringen in de finale rubrieken. Dat waren in de klasse M / Z cat DE Romy de Lange en Karlijn Olde Klieverik. In de klasse B t/m L2, cat ABC wist Charlotte van Loon zich te plaatsen. Alle drie reden ze mooie punten maar vielen niet in de prijzen.

 

­­

Na de prijsuitreiking ging iedereen tevreden naar huis. Het was een gezellige en geslaagde wedstrijd dag. Met dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, juryleden, deelnemers en een ieder die een steentje heeft bijgedragen. Op naar de volgende editie!

Klik voor alle UITSLAGEN hier.