Spannende finale tijdens HPD

12 jun 2019 | springen

Tijdens de Haaksbergse Paardendagen was het op zondag middag spannend in de afsluitende barrage van de klasse ZZ. Parcoursbouwer Sjack Meuleman had een fraai parcours voor de deelnemers neergezet. De prijswinnaars waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met slechts 0,16 seconde verschil werd deze klasse uiteindelijk gewonnen door Harry Allen met Calafrieda (v. Canto). Gerbert te Koppele met Herna (v. Cantos) eindigde op de tweede plaats. Sterruiter lid Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) had ook een super snelle tijd maar moest genoegen nemen met de derde prijs.

Prijsuitreiking klasse Z winnaar Emiel Richter met Sundance, winnaar ZZ Harry Allen met Calafrieda en Gerbert te Koppele met Herna.

In de klasse Z was Emiel Richter met Sundance (v. Padinus) veruit de snelste. Hij liet de concurrentie ver achter zich. Op de tweede plaats eindigde Iris Zwienenberg met Gravin B.Z. (v. Nabab de Reve). Het witte lint was voor Tim Breeschoten met Ego Stern (v. Krunch De Breve).

Iris Zwienenberg met Gravin B.Z., Willem Greve met Carambole, Willem tijdens het parcours verkennen.

In de klasse M was Iris Zwienenberg met Gravin B.Z. (v. Nabab de Reve) wel goed voor de zege. De runner-up was Henry Stegeman met Hannajottie vdm (v. Zirocco Blue) en op een derede plaats eindigde Jan Gohl met Iezebelle (v. Definitely A Liefhebber)

Romy Drees met Indy John, parcoursbouwers met Sjack Meuleman.

Sterruiterlid Romy Drees was erg goed op dreef tijdens het weekend van de HPD. Op vrijdag werd een Rapide springwedstrijd verreden. Toen werd ze de winnares in de klasse B met Indy John (v. Elton John) en had 73 stijlpunten. Op zondag behaalde zij 75 stijlpunten en ging toen met een derde prijs naar huis!

Uitlagen Rapide Springen vrijdag klik hier.

Uitslagen Haaksbergse Paardendagen klik hier.

Fotografie Melanie Brevink