Sfeervolle TKH Subtop Dressuur Haaksbergen

28 jun 2019 | dressuur

Op woensdag 26 en donderdag 27 juni stonden de terreinen van de Sterruiters in het teken van de dressuursport. Door de warme weersomstandigheden waren er wel afmeldingen. De deelnemers die wel kwamen opdagen konden gebruik maken van de wasplaats achter de manege om de paarden na het rijden te koelen en kregen zelf een flesje water van de organiserende vereniging aangeboden.

Z-dressuuravond

Op woensdag 26 juni won Linda Verwaal met Incredible LVD beide Z1 rubrieken met overmacht. Op de tweede plaats eindigde in beide ringen Tessa Delger met Golden Elvis. Tessa had zonder meer een goede avond. Zij won maar liefst vier prijzen want de beide ponyrubrieken schreef zij met Poppings Annabel ook op haar naam.

Sterruiterleden Astrid Schlosser met Erlette D.h.m., Kim Ferwerda met Farelza en Marjon Hoen met Donna Kamar

In de Z2 reed Astrid Schlosser van de organiserende vereniging zich met Erlette D.h.m. tweemaal naar de eerste plaats. De sterruiter amazones waren zonder meer goed op dreef want in de eerste proef ging Kim Koenderink met Farelza met het rode lint naar huis. In de tweede proef was het Marjon Hoen met Donna Kamar die beslag legde op de tweede plaats.

Uitslagen woensdag 26 juni klik hier.

Fotografie Marjon Hoen

Subtop-dressuur

Donderdag 27 juni reden vanaf 17.00 de eerste subtop dressuur combinaties de banen in. Er stond een heerlijk briesje zodat het een stukje koeler was dan voorafgaande dagen. Prachtig wedstrijdweer, de drie dressuurbanen lagen er prima bij en de sfeer was goed.

Joyce Vegter met Gabana en Sterruiterlid Tim Ten Velde met Faithfull Lady.

In de klasse ZZZ liet Joyce Vegter met Gabana twee keer alle concurrentie ver achter zich. Zij won met haar Bretton Woods afstammeling beide rubrieken ruimschoots. Marike Klok eindigde met Weidehuis Viva la vie in beide proeven op de tweede plaats. In de eerste proef eindigde sterruiter lid Tim Ten Velde met Faithfull Lady op de derde plek, in de andere proef  was het Egbert Wiechers met Endrik die met  het witte lint naar huis ging.

• Meer lezen over Joyce Vegter met Gabana klik hier.

Linda Verwaal met Effect Rythm en Mieke Naberink met Chesspoint

In de lichte Tour rubriek deden Linda Verwaal met Effect Rythm en Frederike Gotink met Guess stuivertje wisselen. De beide amazones deden in de eerste proef niet veel voor elkaar onder. In de eerste proef zegevierde Frederike Gotink nipt maar in de tweede proef ging Linda Verwaal overduidelijk met de eer strijken. De derde plaats was voor Leila Sticker met Fieldmaster. Young Rider Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi werd vierde in deze ring en won de andere Young Riders rubriek.

• Meer lezen over Linda Verwaal met Effect Rythm klik hier.

De zege in de Zware Tour was voor Mieke Naberink met Chesspoint. Zij liet Liseon Kamper-Bol met Dance Little Diamond achter zich. Zij moest genoegen nemen met het rode lint.

Uitslagen donderdag 27 juni klik hier.

Fotografie Melanie Brevink

De organisatie bedankt alle sponsoren, juryleden, vrijwilligers, deelnemers en een ieder die een steentje heeft bijgedragen. We zien iedereen graag terug bij de volgende editie!

Hieronder een kleine sfeer impressie van de TKH Suptop Dressuur Haaksbergen.