Oefenspringen voor winstpunten

2 jun 2020 | springen

Vanaf 1 juni is er de mogelijkheid om oefenparcoursen voor winstpunten te rijden. Als Sterruiters zijn we erg blij dat we combinaties weer kunnen uitnodigen op ons terrein, op de dagen dat wij een oefenparcours organiseren. Het gaat alleen wel heel anders zijn dan we gewend zijn. Daarom dit bericht, zodat jullie voorbereid op ons terrein kunnen komen.

Vanuit de overheid, RIVM, Gemeente Haaksbergen en de KNHS zijn wij gebonden aan allerlei maatregelen, die wij in dit bericht zullen uitleggen. Feit is dat wij ons als organisatie er terdege van bewust zijn, dat we allemaal nog steeds met het corona virus moeten dealen. Wel willen wij graag naar voren kijken en de sport en dus jullie wat bieden!

Deelnemen

De inschrijvingen én betalingen voor onze oefenparcoursen lopen uitsluitend via mijn KNHS. Heb je niet vooraf via mijn KNHS betaald, dan kom je niet op de startlijst.

De startlijsten worden ruim van tevoren op startlijsten.nl gezet. Als er wijzigingen zijn op deze startlijst dan moeten die ruim op tijd worden doorgegeven. Op startlijsten staat de uiterlijke datum voor wijzigingen, hierna wordt de startlijst definitief.

Op de dag zelf wordt er strikt volgens startlijst gestart! Ben je niet aanwezig op jouw startnummer, dan vervalt het recht om deel te nemen! Zorg daarom dat wijzigingen op tijd worden doorgegeven, en geef je niet met meer dan 2 paarden op voor één rubriek!

Voor vragen is het secretariaat op de dag zelf alleen telefonisch te bereiken. Dit kan door te bellen naar 053-5726746. Op de dag zelf kan er niet gewijzigd worden en ook niet bijgeschreven worden.

Voor alle data (inclusief oefen dressuur avonden en mennen): klik hier

De dag zelf

Regels voor deelnemers en begeleiders

Iedere deelnemer mag maximaal één begeleider meenemen. Bezoekers zijn helaas niet welkom. Als deelnemer mag je niet langer dan de aangegeven tijd aanwezig zijn op het terrein. Na afloop van de oefening moet je het terrein gelijk verlaten. Dit staat ook duidelijk aangegeven op de looproute (zie voor een kaartje van de looproute de afbeelding hieronder). Uitstappen mag dus alleen in het parkeerweiland tegenover de manege en als je klaar bent moet je gelijk huiswaarts keren. Het terras en de kantine zijn niet geopend en het is ook niet toegestaan om te blijven hangen en kijken naar collega ruiters.

Het toilet is open en via een aparte gang te bereiken. Wel verzoeken wij iedereen zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet.

Voertuigen moeten op 5 meter afstand van elkaar geparkeerd worden in het weiland tegenover de manege.

Looproutes

Zoals te zien is, is de bak voor het losrijden opgesplitst. In beide bakken mogen niet meer dan 8 ruiters rijden. Na het rijden van het parcours, kan er niet teruggegaan worden naar de losrijbak. Flexibele starters moeten via het zandpad bij de uitgang terug naar de losrijbak.

Verwerking resultaten

Er wordt GEEN klassement opgemaakt, het is dus GEEN wedstrijd. De punten worden geteld en in startlijst wordt eindtotaal ingevuld. De ingevulde startlijst gaat naar KNHS voor winst-/verliespuntregistratie.

Handhaving

Alle aanwezigen zijn zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de regels. In ieders belang verzoeken wij iedereen deze maatregelen op te volgen. Bij het niet navolgen van de regels kan eenieder direct van het terrein worden weggestuurd.

Op het terrein zullen één of meerdere aanspreekpersonen aanwezig zijn. Te denken aan bijvoorbeeld parkeerwacht, ringmeester etc. Deze zijn herkenbaar aanwezig en zij fungeren als aanspreekpunt voor deelnemers van de oefening. Mocht je vragen hebben dan kun je bij hen terecht.

Algemene afspraken

Iedereen moet zich houden aan de actuele richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat er niet deelgenomen kan worden als er blijk is van de volgende symptomen:

 • Koorts (>/= 38 graden Celsius)
 • Neusverkoudheid
 • Hoesten
 • Recent opgetreden benauwdheidsklachten
 • Keelpijn
 • Hoofdpijn
 • Geur- en smaakverlies

Overige algemene regels waar iedereen zich aan moet houden zijn:

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen en raak elkaar niet aan
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Houd te paard een afstand van een paardlengte