Zilveren Ster anders dan anders

3 sep 2020 | dressuur

Zoals ieder jaar organiseren wij weer onze jaarlijkse dressuur drie daagse. Vanwege corona heel anders dan anders. Maar… eind september is er verspreid over twee weekenden veel dressuur activiteit op de manege bij de Sterruiters. Wat we doen en hoe we dat regelen binnen de coronawetgeving lees je hieronder.

Zilveren Ster

Wij kunnen helaas onze Zilveren Ster dit jaar niet zo uitgebreid organiseren zoals wij dat graag zouden willen. Maar wij hebben er zin in! De Zilveren Ster is omgedoopt tot Ster dressuur drie daagse en wordt gehouden van 18 t/m 20 september. Jammer genoeg geen finales op de zondag, maar wel drie dagen mooie wedstrijden in de klassen B tot en met ZZ-L. Het rijden van twee proeven behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Tijdens deze editie kun je losrijden en in alle klassen starten op de all-weather buiten bodem. Aanvang wedstrijd: Vrijdag rond 12.00 uur en zaterdag en zondag rond 09.00 uur.

Voor uitslagen: klik hier

En is er dan geen Jonge Paarden Rubriek?

Ja zeker wel! Deze organiseren wij een week later namelijk op 27 september. En we hebben twee geweldige juryleden weten aan te trekken! Niemand minder dan Matty Marrissink en Linda Verwaal gaan de jonge talentvolle paarden beoordelen en zullen na de proeven kort vertellen wat zij van de paarden vinden. Heb jij een leuk talentvol dressuurpaard van 3, 4, 5 of 6 jaar dan kun je inschrijven bij Anne Boogman: anneboogman1@hotmail.com. Zij kan je meer informatie geven, bijvoorbeeld welke proeven verreden worden etc. Je hebt overigens geen startkaart nodig voor deze rubriek.

Voor startlijst klik hier

Kür op muziek voor het goede doel!

Maar er is op 27 september meer te doen! Na de jonge paarden rubriek is er een Kür op muziek uitgeschreven voor de klassen Z1 t/m Grand Prix. Het gerenommeerde jurylid Patricia Wolters komt deze rubriek belangeloos jureren. Want deze rubriek staat in het teken van ‘Met MS-naar-de-top’. Dat is een stichting die als doel heeft het bijeenbrengen van fondsen en sponsorgelden ten behoeve van onderzoeksprojecten die erop gericht zijn om de kwaliteit van leven voor Multiple Sclerose (MS) patiënten op korte en lange termijn te verbeteren. Alle startgelden en overige giften op deze dag zijn voor dit goede doel! Voor de deelnemers zijn er fraaie prijzen te winnen maar ook worden er publieksprijzen uitgedeeld!

Wilt u meer weten over deze organisatie en wilt u misschien ook doneren klik dan hier

Sponsoren

Ondanks de corona crisis zijn er sponsoren die onze activiteiten willen ondersteunen. Daar zijn wij natuurlijk super blij mee! Mede dank zij hen kunnen we naast de geldprijzen ook mooie ereprijzen uitreiken tijdens alle wedstrijddagen.

Wij wensen jullie ondanks alle corona regels – zie onderaan dit bericht – heel veel rijplezier en gezelligheid. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in… graag tot ziens bij de Sterruiters!

———————————————————————————————————————————————————————————

Tot slot de coronaregels

Wij verheugen ons er op jullie tijdens alle activiteiten op onze terreinen te ontmoeten. Wel realiseren wij ons dat het corona virus nog steeds onder ons is. Wij gaan er van uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van de algemene regels rondom het corona virus. Te denken aan:

• Houd afstand van elkaar – minimaal 1,5 meter – te paard is dat een paard-lengte.

• Auto’s met trailers en vrachtwagens parkeren 5 meter uit elkaar

• Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent

• Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog

• Schud geen handen en raak elkaar niet aan

• Was regelmatig je handen – op diverse plekken zullen desinfectiegelletjes staan

Regels en routing voor deelnemers

Op- en afzadelen mag alleen bij de trailer / vrachtwagen

Deelnemers parkeren op de wei – minimaal 5 meter uit elkaar

Deelnemers houden zich aan de routing die de Sterruiters heeft aangegeven – zie routekaartje in dit bericht

Losrijden mag alleen in de aangegeven losrijbanen, eventueel ook in de binnenbak

Wij verzoeken alle combinaties uit te stappen op het GRASGEDEELTE

Iedereen is verplicht zich aan de routing te houden die de Sterruiters heeft gemaakt

De kantine is gesloten en niet toegankelijk voor deelnemers.

Het terras is open en er kan een hapje en een drankje genuttigd worden.

Het toilet is open – via een aparte gang te bereiken.

Handhaving

Alle aanwezigen zijn zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de regels. In ieders belang verzoeken wij iedereen deze maatregelen echt op te volgen. Bij het niet navolgen van de regels kan eenieder direct van het terrein worden weggestuurd door de organisatie.

Heb je vragen / opmerkingen tijdens de wedstrijd dan kun je terecht bij het aanspreekpunt in de kantine.