Sternieuwtjes

20 dec 2020 | Geen categorie

Het is stil rondom de manege maar er zijn wel een aantal dingen in onze rijvereniging die gewoon doorlopen. Wat is er zoal gaande?

Lessen

Naar aanleiding van de laatste persconferentie is het duidelijk dat wij alle verenigingslessen (jeugd en volwassenen) tot nader berichtgeving helaas stil hebben moeten leggen.

Vrij rijden

Officieel mag er binnen niet meer gesport worden. De KNHS heeft voor de paardensport hiervoor ontheffing gekregen. Je kunt dus wel vrij rijden in de binnenbaan maar let op: je mag er maximaal met 2 mensen rijden. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de buitenbanen. Ook hier gelden alle regels rondom het Corona virus.

De belangrijkste regels zijn: heb je klachten blijf thuis, houdt 1,5 meter afstand, publiek is niet toegestaan en zodra je klaar bent met rijden verlaat je de manege en keer je huiswaarts.

Mondkapjesplicht

Zoals iedereen wel weet is er een mondkapjes plicht vanaf 1 december. Wat betekent dat voor de paardensport? Klik hier.

Wedstrijden

Wedstrijden en meetmomenten zijn helaas op dit moment niet mogelijk, het is verboden. Wel zijn de data voor 2021 bekend. Natuurlijk hopen we dat we dan weer volop kunnen draaien! Op de site van de Sterruiters zie je de nieuwe data. Klik hier voor de hele kalender.

Rabo ClubSupport 2020 actie

Afgelopen najaar heeft de Sterruiters meegedaan aan de Rabo clubsupport actie. Dank aan de leden die hier aan mee hebben gedaan, het heeft onze vereniging 650,- euro opgeleverd. Ook hebben we vanuit de gemeente een fijn subsidiebedrag gekregen ivm de corona. Mooi meegenomen in deze rare tijden.

Heb jij een startkaart?

Voor startkaarthouders heeft de KNHS een aantal mogelijkheden. Je kunt tegenwoordig online een dressuurproef rijden die tot M2 voor winstpunten is. Wil je precies weten hoe dat werkt? Klik dan hier.

Startpashouders hebben als het goed is ook een mail van de KNHS ontvangen waardoor zij een gratis online webinar kunnen volgen van Rob Ehrens of Alex van Silhout. Heb je interesse in deze online webinars? Klik dan hier.

Tot slot wensen wij iedereen fijne feestdagen en alvast een goed 2021.