Eerste Pony Zilveren Ster geslaagd

7 mei 2018 | dressuur

Onder prachtige weersomstandigheden werd de eerste editie van de Pony Zilveren Ster verreden. In de ochtenduren streden de dressuurcombinaties voor een fel begeerde plek in de finales die in het middag werden verreden. Alle eerst geplaatsten mochten daaraan deelnemen.

Clinic

Tussen het ochtend- en middagprogramma was er een kleine clinic. Karlijn Oude Klieverik en Isabel Jochems reden hun kür op muziek. Anne Boogman van Anne Boogman Combinatie, gespecialiseerd in het maken van küren op muziek, vertelde waar je in een Kür op muziek op moet letten betreffende choreografie en muziek keuze.

• Anne Boogman, Karlijn Olde Klieverik en Isabel Jochems verzorgde de clinic

Na de clinic en de prijsuitreiking van de ochtendrubrieken zadelde de finalisten hun pony. Er waren 4 finales door de organisatie uitgeschreven. Zij hebben er voor gekozen om een indeling per categorie te maken.

Finale cat. ABC

Bij kleine pony’s – cat ABC – werd de B-L finale ruimschoots gewonnen door de voor Lichtenvoorde uitkomende Danique Scholten met haar pony Diamond’s Beau. Haar eindscore was 69,42%. In de finale voor de M-Z werd Benthe Meijerink met haar pony Jyce Bevs met een mooie score van 64,08%, kampioen.

Finales cat. DE

In de rubrieken voor de grote pony’s – cat DE – werd in de B-L finale Lineke Velderman met Haby bowdy kampioen. Haar eindresultaat over beide juryleden was exact 67%. Op de tweede plaats eindigde hier Marte Mulder met Verano met 66,08%.

In de M-Z finale voor de cat DE hadden beide juryleden Madelief van der Put uit Aalten bovenaan staan. Met haar pony Napoleon reed zij zich naar het kampioenschap met een fraaie eindscore van 68,84%. Op een tweede plaats eindigde Karlijn Oude Klieverik, uitkomend voor de organiserende vereniging de Sterruiters, met The King met een eindtotaal van 65,38%.

  

• Juryleden Muriel Blackstone en Mary de Jonge overhandigen Danique Scholten de Zilveren Ster.

• De M en Z juryleden Bert Roelofs en Daisy Kuipers feliciteren Lienke Velderman met haar kampioenschap.

• Kampioene Benthe Meijerink tijdens de ereronden.

• Madelief van der Put de kampioene van de cat DE-M t/m Z met haar pony Napoleon, zie grote foto bovenin.

Na de prijsuitreiking ging iedereen tevreden naar huis. Het was een gezellige en geslaagde wedstrijd dag. Met dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, juryleden, deelnemers en een ieder die een steentje heeft bijgedragen. Op naar de tweede editie volgend jaar!

UITSLAGEN