053 572 67 46   info@sterruiters.nl

Laatste nieuws ivm coronavirus – UPDATE

3 mei | Geen categorie

Beste leden,

Het bestuur ontvangt regelmatig vragen van jullie over het gebruik van de buitenterreinen en aanvang van andere activiteiten / wedstrijdseizoen. In dit bericht geven wij de informatie zoals deze op dit moment gelden. Wanneer er belangrijke veranderingen komen houden wij jullie op de hoogte. Eén en ander gaat volgens de regels van het RIVM, de KNHS en de gemeente Haaksbergen. Zij bepalen wat wij wel en niet mogen.

Hoe zit het met de wedstrijden?

Tot 1 september zijn alle vergunning houdende (sport)evenementen verboden.

Tot 1 juni zijn ook alle ‘gewone’ wedstrijden niet toegestaan.

Hoe dit zich verder ontwikkelt weten wij niet. We wachten af.

Hoe is de stand van zaken betreffende de verenigingslessen?

Op dit moment ligt er een aanvraag bij de gemeente Haaksbergen of wij de lessen voor de jeugd t/m 18 jaar weer mogen oppakken. Zij moeten hiervoor toestemming geven. Het gaat om lessen op de maandag en vrijdagavond. Wij hopen in de loop van de volgende week een positief antwoord te ontvangen zodat wij op 11 mei zouden kunnen beginnen. Dit zal echter onder strikte voorwaarden zijn. De regels en tijden zullen wij jullie tzt ook mailen en vermelden op de site.

Tot slot: gebruik buitenterreinen

Het vrij rijden in de buitenbanen blijft zoals het nu is. Beperkt! Wij zijn voor de leden die niet bij huis kunnen rijden coulant, zij zijn de enigen die vrij mogen trainen in de buitenbanen. Alle andere activiteit – het rijden van proeven, gebruik van eventing hindernissen in het bos etc. – vinden wij als bestuur niet acceptabel. Het verhoogt de druk op de accommodatie waar wij o.a. als regel hebben dat er maar 3 combinaties tegelijk mogen rijden. Ook het risico van groepsvorming willen wij voorkomen. Zie voor de overige regels voor het vrije rijden de tekst hieronder.

Wij zouden het ook leuk vinden om meer activiteit op de accommodatie te hebben maar we zijn met ons allen gebonden aan de algemene regelgeving. Bij overtredingen worden er hoge boetes uitgedeeld. Nogmaals een dringend verzoek: als het niet nodig is kom dan niet naar de manege. Als we gezamenlijk onze schouders er onder blijven zetten komen we sneller door deze crisis en kunnen we weer volop draaien!

Het bestuur.

Beperkt vrij rijden

Ook het vrije rijden in de buitenbanen willen wij graag tot het minimum blijven beperken. Wij verzoeken leden dringend die bij huis kunnen rijden niet naar de manege te komen omdat het niet echt noodzakelijk is en alleen de risico’s vergroot. Alleen vrij rijden – dus geen privélessen, geen proeven rijden etc – in de buitenbaan is voorlopig toegestaan onder de strikte voorwaarden van het RIVM, te denken aan:

• Kom zoveel mogelijk alleen – neem hooguit iemand mee die kan helpen opzadelen

• Houd afstand van elkaar – minimaal 1,5 meter

• Maximaal 3 combinaties in de buitenbanen

• Geen gebruik maken van het terras en daar samen gezellig gaan zitten

• Keer na het rijden direct huiswaarts

• Tijdens de verenigingslessen kan er niet meer vrij worden gereden, info volgt volgende week

De situatie rondom het corona virus is te ernstig om even gezellig bij de manege te gaan rijden of je niet aan de regels te houden. Mochten de regels niet nageleefd worden dan gaat de hele accommodatie per direct op slot.