Ashley Langevoort schittert tijdens Zilveren Ster 2018

27 sep 2018 | dressuur

Van 21 t/m 23 september werd de dressuur driedaagse om de Zilveren Ster verreden. Deze editie gaat de boeken in als de natste. Zaterdag- en zondagmiddag regende het de hele middag pijpenstelen. Ondanks de kou en de regen was er mooie sport! Ashley Langevoort was op zondag middag in de finale M en Z met haar paarden Illinois en Happy Dancer oppermachtig. De Enterse amazone, die uitkomt voor de Oosterhofruiters, won zowel de finale klasse M als de Kür finale klasse Z.

In de dagen ervoor behaalde zij al een imponerende reeks overwinningen. Van de viertien keer dat ze haar paarden uitbracht won ze maar liefst 10 rubrieken. Ze begon op de vrijdag al superieur toen ze Gilian in de L2 zadelde, Illinois in de M1 en Happy Dancer in de Z2. Toen ging ze al naar huis met de eerste 6 overwinningen! De volgende dagen zat ze met alle paarden in de prijzen en behaalde ze nog eens 4 eerste plaatsen.

   

Ook in de afsluitende kür finale klasse Z liet Ashley alle concurrentie achter zich. Ze behaalde met Happy Dancer maar liefst 69,57%. Maar ook Rom Vermunt deed dit weekend goede zaken. Hij kwalificeerde zich vrijdag al met beide paarden voor de Z-finale rubriek. Hij ging met vier eerste plaatsen naar huis en zat met alle paarden in de prijzen. Zaterdag gaf hij zijn paarden een dagje rust om zondagmiddag in de Kür finale te knallen. Daar eindigde hij op een tweede en derde plek. Met zijn paard High Society had hij een eindscore van 68,84 %. Met zijn andere troef, Ghio behaalde hij een totaalresultaat van 68,26%. Met een fraaie score van 67,07% was de vierde prijs voor Maybrett Schreur met Florijn H.

.   

Zoals vermeld zegevierde Ashley Langevoort met Illionois in de M finale met 403 punten. Gwen Geltink met Gaga was de runner-up in deze finale met 396 punten. Marcelle Hesselink eindigde met Capriole’s Hermanus (389 punten) op een derde plek.

   

In de finale klasse L was het spannend en waren de combinaties aan elkaar gewaagd. Angela Wiegmans-Snippe trok daar aan het langste eind. Zij werd met Jylana W met 409,5 punt de winnares. Vlak daarachter plaatsten zich Dayenne Souren met Guilty Pleasure (408,5 punt) en Elke Peeters met Jolie (407,5 punt). De B finale werd gewonnen door Carmen Daemen-Vossen met Jack Sparrow DBM met een eindtotaal van 401,5 punt.

   

   

   

Sterruiter leden

De leden van de Sterruiters hebben tijdens deze Zilveren Ster ook goed gepresteerd. Velen van hen behaalden winstpunten en reden zich in de prijzen. Vier van hen bereikten de finales. Samantha van der Lof met Scott Eastwood en Tim ten Velde met Faithfull Lady waren in de Z finale van de partij. Mark te Kiefte met Fs Libell plaatste zicht voor de M finale en Romy Drees heeft haar paard Indy John in de B finale gestart. Voor de beste Sterruiter leden in de klasse B, L, M en Z was er een fraaie extra cadeaubon. Naast bovengenoemde namen kwam in de klasse L Mety Nijhof met Guinevere daarvoor in aanmerking. Een leuk initiatief van Danielle Bokdam van Danifleur uit Haaksbergen, die deze cadeaubonnen ter beschikking stelde!

   

   

   

De prijswinnaars van de finale gingen met prachtige extra ere prijzen naar huis. Naast de mooie sjerpen en linten, die zijn aangeboden door Rutjes paardenboxen en omheiningen, en de Zilveren Sterren die vervaardigd werden door MPH gieterij, kregen de kampioenen ook allemaal een deken van de Pavo aangeboden door Walhof Fourage. Alle tweede geplaatsten kregen ook een deken. Deze werden aangeboden door Koenderink Horse & Fashion, Eponia Coaching en Capriool Ruitersportcentrum. De enorme prijzentafel die voor aanvang van de wedstrijd in de tent stond, was zondag avond leeg. Mede dankzij Rapide, Equilin en Susan Stegehuis dierfysiotherapie konden wij op alle dagen ook in de kwalificatie rubrieken extra prijzen weggeven! Wij danken alle sponsoren voor hun inbreng!

Equifirst jonge rijpaarden rubriek op zaterdagmiddag

Naast de reguliere proeven werd er op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur een aanlegtest voor jonge dressuurpaarden verreden. De deelnemende paarden waren onderverdeeld in de leeftijdscategorieën van 4, 5 en 6 jaar en toonden hun kwaliteit op de all-weather buitenbodem naast de manege. Net als in eerdere edities werd er na elke verrichting een kort jury commentaar gegeven. Dit jaar deden dat Marian Dorresteijn en Linda Verwaal. Bij de vierjarigen ging Jacuzzi M (Dundee M x Jazz) met Femke Beljon aan de leiding met een gemiddelde van een 7,9. Femke stelde de ruin professioneel en constant voor. Het paard had een mooi actief achterbeen.

   

Bij de vijfjarigen kwam Ivano L (Charmeur x San Remo) van Janneke Punte met een eind totaal van 8,0 punt boven drijven. Uiteindelijk zou dit paard ook het overall kampioenschap in de Equifirst jonge paarden rubriek winnen. Veel paarden hadden last van spanning maar Ivano L liet zich ondanks de kou en de regen goed bewerken. Zijn hoogste cijfer, een 8,5, was voor de draf en het paard had veel aanleg voor het schakelen. Bij de 6 jarigen ging Scott Eastwood (Sir Donnerhall I x Rubinstein Noir) met Samantha van der Lof met een gemiddelde van 7,8 met de eer strijken. Deze ruin heeft veel vermogen, is soms iets traag in het achterbeen maar geeft een fraai totaalbeeld.

 Dressuur show met Femke en Pieter Beljon en huldiging Sterruiter leden

Omdat het zondag pijpenstelen regende werd in overleg met Femke Beljon besloten uiteindelijk alleen de eerste clinic doorgang te laten vinden. Femke en haar vader gaven een leuke clinic die zij zelf de naam show-kür meegaven. Femke Beljon had Ciska gezadeld, die tegenwoordig onder Demi Vermeulen in de parasport op het hoogste niveau acteert. Tijdens de show-kür liet Femke zien hoe je gebruik maakt van muziek als je een Kür gaat bedenken. Het is mooi als de muziek een verhaal vertelt en passend is op de maat van gangen. Pieter en Femke dank voor jullie hartstikke sfeervolle show tijdens de Zilveren Ster!

   

Tijdens het middagprogramma werden ook een aantal Sterruiter leden gehuldigd. Zij hebben het afgelopen seizoen een medaille gewonnen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Kampioenen Jeroen Slot, Hans Ouwersloot, het ZZ viertal en medaillewinnares Karlijn Oude Klieverik zorgden voor een sfeervolle afwisseling in het programma. Joyce Boksem, die met haar haflinger springkampioen is geworden, kon helaas niet aanwezig zijn maar zal haar cadeautje later ontvangen.

   

   

Alle uitslagen van het weekend

Wij danken alle deelnemers, juryleden, sponsoren en vrijwilligers voor jullie aanwezigheid. Wij zien jullie volgend jaar graag terug!

 Meer weten over onze sponsoren? Klik hier

Onderstaand een super leuk filmpje dat Melanie Brevink heeft gemaakt over de Zilveren Ster 2018!

 

 

Copyright fotografie: Marjon Hoen Bedrijfsreclame